Profiel

Annemiek Lasterie

Met oog voor de kwaliteiten van de plek, de wensen van de opdrachtgever en gebruikers vormgeven aan esthetische, tijdloze en haalbare oplossingen. Dat is wat ik nastreef in de projecten waar ik aan werk. Mijn affiniteit ligt voornamelijk bij het ontwerpen van de buitenruimte. Enerzijds omdat de gebruiker centraal staat, anderzijds omdat dit meestal dicht bij het uitvoeringstraject ligt. Ik vind het samen werken naar een zichtbaar eindresultaat het mooiste wat er is.

Het schakelen tussen visieniveau en detailniveau en het nadenken over de te gebruiken (levende) materialen en technische oplossingen zijn de aspecten van het vak die mij goed liggen.

Ik haal er voldoening uit om voor de opdrachtgever en gebruiker een mooi resultaat neer te zetten, dat naast het realiseren van hun wensen, ook verrassend is. Daarbij kijk ik graag breder dan de vraag en onderzoek ik of er meer uit een project te halen is op verschillende vlakken. Mijn intrinsieke motivatie is om de natuur dichterbij de mens te brengen, om zo de biodiversiteit in de buitenruimte te vergroten.

 

Ervaring

Na mijn opleiding tuin- en landschapsinrichting aan de Internationale hogeschool Van Hall/ Larenstein (1999) heb ik als landschapsontwerper afgelopen jaren veel ervaring opgedaan bij BRO (1999 – 2007) en Buro Lubbers (2007 – 2016).

 

In mijn rol als projectleider/ landschapsontwerper bij Buro Lubbers heb ik gewerkt aan masterplannen (o.a. Landgoed Coudewater Rosmalen, zorginstelling ’t Bouwhuis Enschede, herstructureringswijk Rozemaai Antwerpen), inrichtingsplannen (o.a. bezoekerscentrum Groot Speijck Oisterwijk, zorgpark Voorburg Vught, het Flujasplein Venlo, entreegebied knooppunt Joure, stadhouderspark Vught) en landschappelijke plannen (Groenvisie Rietvelden ‘s-Hertogenbosch, Prins Bernhardpark Enschede). 

 

Bij Verhoeven de Ruijter werkte ik op projectbasis o.a. aan Plaza Moerdijk, herinrichting kantorencluster Flight Forum, Dela Crematorium Hoendiep Groningen, Ekerschot Oirschot, Crematorium Nederweert.

 

Momenteel ben ik in dienst van Verhoeven de Ruijter per 01-09-2021. Mijn werkzaamheden biedt ik aan via hun bureau. Zie www.verhoevenderuijter.nl 

  

Samenwerking

Om een project goed te kunnen maken is samenwerken onvermijdelijk. Als ontwerper werk ik graag samen met andere disciplines. Mijn netwerk bestaat uit stedenbouwkundigen, planologen, verkeerskundigen, ecologen en technisch ontwerpers. Afhankelijk van het project werk ik graag samen met mensen uit mijn netwerk om u te ontzorgen.